Print deze pagina Bookmark and Share

Elisabethvoettocht (virtueel)


-

Ter gelegenheid van het 8e eeuwfeest van Elisabeth van Thüringen werd in het jaar 2007 tussen Eisenach en Marburg een pelgrimspad geopend. In augustus  2020 zou de Franciscaanse Beweging deze voettocht lopen. Vanwege Covid-19 is de tocht afgelast.
In verschillende etappes is de komende tijd de pelgrimstocht virtueel te beleven. Ze brengt ons langs plekken die met Elisabeths levensverhaal van doen hebben en die ons een kijkje geven in het glooiend landschap van de deelstaten Thüringen en Hessen. Ook de geschiedenis laat hier haar sporen na; in de kerkjes zijn de voetstappen van hervormer Luther zichtbaar en het pad loopt langs de oude grens die tot 1989 West- en Oost-Duitsland van elkaar scheidde. De tocht voert ons door een prachtig verstild landschap met bossen en weidevelden, fruitbomen en met veel beekjes. De idyllische dorpjes op de route hebben elk een eigen verhaal, bezienswaardigheid en prachtige kerk.

Tot eind december 2020 zijn er elke week nieuwe etappes op de website van de Franciscaanse Beweging geplaatst, onder Reizen -> Voettochten.

https://www.franciscaansebeweging.nl/reizen/voettochten