Print deze pagina Bookmark and Share

Recent toegevoegde activiteiten

Hieronder zie je de 5 meest recent toegevoegde activiteiten.

Kloosterweekenden in Megen en Nijmegen
Diverse data in 2020 in Megen en Nijmegen

De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er introductieweekenden en weekenden met een bepaald verdiepingsthema georganiseerd.

lees meer...
De weg van het contemplatief gebed
Eerstvolgende datum: 9 december 2019

Voor iedereen die verlangt naar een weg van meditatie en contemplatie binnen de christelijke traditie - zowel voor mensen met als zonder belangstelling voor Franciscus of Clara.

lees meer...
Lieverlede: bezinning op je levensweg (2019-2020)
Eerstvolgende datum: 6-8 december 2019 (in Megen)

De Franciscaanse Beweging biedt onder de naam ‘Lieverlede’ een bezinningsjaar van vijf weekenden voor mensen die een pas op de plaats willen maken om hun levensweg tot nu toe te overzien. De eerstvolgende clyclus van vijf weekenden start in oktober 2019 en eindigt in april 2020. Elk weekend is een verdieping van het voorgaande. De weekenden zijn niet los van elkaar te volgen.

lees meer...
Herdenking 800 jaar ontmoeting Franciscus en de sultan
2019 diverse activiteiten

In 1219 gaat Franciscus op kruistocht mee, maar met een eigen missie: vrede. Het lukt hem wonderwel moslimleider sultan Al-Kamil te ontmoeten. In de ogen van de christenen dé vijand. De sultan en Franciscus hebben een goede, intense ontmoeting. Beiden ontdekken dat de ander een redelijk mens is, die snakt naar vrede: het begin van vreedzame interreligieuze dialoog. Nu, 800 jaar later, is interreligieuze dialoog actueler dan ooit. De Franciscaanse familie wil daarom naast gedenken ook wereldwijd de dialoog stimuleren.

lees meer...
Vieringen Stadsklooster San Damiano in 's-Hertogenbosch
dagelijks

Vanaf 1 december zijn er dagelijkse vieringen in het Stadsklooster San Damiano.

lees meer...