Print deze pagina Bookmark and Share

De weg van het contemplatief gebed (in Arnhem)


Volgende bijeenkomst op 26 april 2019

De innerlijke weg van gebed en contemplatie, van overgave en loslaten, werd van oudsher vooral beoefend in kloosters. Ook Clara van Assisi leidde samen met haar zusters een contemplatief leven in beslotenheid. Franciscus van Assisi en zijn broeders leefden midden in de wereld. Zij verbonden een contemplatief met een actief leven. Van hen en vele anderen kunnen we leren dat een contemplatieve weg ook mogelijk is voor mensen die buiten kloosterverband leven, actief, midden in de wereld.

De door Daniël van Egmond ontwikkelde driejarige basiscursus “Meditatie, contemplatie en mystiek” wordt binnen de Franciscaanse Beweging aangeboden door Marieke Neuhaus. In de cursus wordt het lesmateriaal van Van Egmond aangevuld met elementen uit de franciscaanse spiritualiteit.

De cursus bestaat uit drie series van acht bijeenkomsten. Het eerste jaar vormt de basis, het tweede jaar geeft verdere verdieping. In het derde jaar staat de Innerlijke Burcht van Teresia van Avila en de Mystieke Weg centraal.

Ieder jaar vormt op zichzelf een afgerond geheel. Men kan na afloop van elk jaar beslissen of men stopt met de cursus of doorgaat.

Data
Vrijdagmiddag van 14:00 - 16:30 uur:
(2018) 16/11, 21/12;
(2019) 18/1, 15/2, 8/3, 29/3, 26/4, 10/5.
(Reservedatum 7/6)

Meer informatie en inschrijven