Print deze pagina Bookmark and Share

Kloosterweekend bij de Clarissen in Nijmegen


26-28 oktober 2018

Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het ruime aanbod aan kloosterweekenden is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden.

Dit is een themaweekend en is te volgen als je al bekend bent met de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi.

Je leeft tijdens het weekend mee met de zusters: je doet mee aan hun gebedstijden, eet samen en in het klooster heb je een eenvoudige, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. Daarnaast heb je samen met andere deelnemers een eigen verdiepingsprogramma.

Spiegelen aan Clara

Clara werd gegrepen door de woorden en leefwijze van Franciscus. Zij werd zijn eerste vrouwelijke volgelinge. Als jonge vrouw die voorbestemd voor een goed huwelijk en leven rijk aan bezit, koos zij net als Franciscus de weg van eenvoud en armoede, en wijdde zich volledig aan een leven in gebed en stilte. Samen met haar zusters woonde ze het klooster van San Damiano, dichtbij Assisi en vocht tot aan haar dood voor het privilege van ‘het leven in armoede en zonder eigendom’. Zij en Franciscus onderhielden een nauwe band met elkaar en de broeders droegen mede zorg voor de kwetsbare vrouwen van San Damiano. Haar wijsheid zien we terug in de brieven die ze schreef aan haar medezusters elders. Wat heeft haar spiritualiteit jou te zeggen in deze tijd? In dit weekend leef je mee met de zusters clarissen in Nijmegen. Eén van de zusters doet haar persoonlijke verhaal en reageert op vragen.


Meer informatie en inschrijven