Print deze pagina Bookmark and Share

Kloosterweekend


diverse data in 2018; eerstvolgende datum: 26-28 oktober 2018

Een kennismakingsweekend vindt bij voorkeur plaats in een klooster van de franciscanen of clarissen, waar broeders en zusters leven naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. 
Je leeft mee op het ritme van het klooster: je woont bij de broeders franciscanen en zusters clarissen altijd enkele gebedsdiensten bij, je gaat aan tafel bij de broeders en zusters en je bewaart de sfeer van rust en stilte in het klooster. Je maakt deel uit van een groep van maximaal tien deelnemers en staat onder leiding van twee deskundige begeleiders. Iedere deelnemer heeft een eigen kamer, douche en toilet worden gedeeld.

Een kennismakingsweekend begint aan het eind van de vrijdagmiddag en eindigt op zondagmiddag. 
In de vrije momenten is er ruimschoots mogelijkheid om in de kloostertuin te wandelen of de iets wijdere omgeving te verkennen.
Uiterlijk veertien dagen voor aanvang van het kennismakingsweekend ontvang je het uitgebreide programma, alsmede nadere informatie over het klooster en een routebeschrijving.

Is een kennismakingsweekend iets voor jou
Iedereen is welkom om aan een kennismakingsweekend deel te nemen, ongeacht leeftijd, afkomst of levensovertuiging. Voorkennis over Franciscus of Clara van Assisi is niet nodig. Voorwaarde is wel dat je in staat en bereid bent deel te nemen aan de groep en het gezamenlijke programma, inclusief de deelname aan de maaltijden en de gebedsmomenten die in het programma zijn opgenomen.

Kosten
De kosten voor weekend zijn inkomensafhankelijk. Met ingang van 1 juli zal een standaardweekendprijs gelden van 130 euro.
€ 65,- per weekend voor inkomens tot € 1.200,-
€ 100,- per weekend voor inkomens tussen € 1.200,- en € 1.600,-
€ 130,- per weekend voor inkomens boven € 1.600,-
Na aanmelding bijsecretariaat@kloosterweekend.nlontvang je binnen een aantal dagen een bevestiging en met het verzoek het gewenste bedrag over te maken. Na ontvangst je betaling is je aanmelding definitief.

Voor wie de hoogte van het bedrag een probleem is, kan contact opnemen metrensstobbelaar@kloosterweekend.nl06-50504785

Accommodatie
Je hebt in het klooster een eenvoudige eenpersoonskamer met een wastafel. Douches en toiletten worden gedeeld. De privé en gezamenlijke ruimtes van de broeders en zusters zijn alleen na uitnodiging toegankelijk

Data en thema van het weekend
18-20 mei: eenvoud
15-17 juni: oriëntatie op Franciscus
12-14 oktober: zoeken naar God
26-28 oktober: spiegelen aan Clara
9-11 november: vrede ontdekken
30 november-2 december: verbondenheid ervaren

Zie voor meer informatie over de thema’s: https://www.kloosterweekend.nl/kloosterweekend/themaweekenden/

Meer informatie en inschrijven