Print deze pagina Bookmark and Share

Activiteiten in categorie Boeken

Hieronder vind je alle aankomende activiteiten voor deze categorie.

Boek: Vredelievend - Waar franciscaanse spiritualiteit om draait
-
Hans Sevenhoven schreef een boek over ieder van de vier kernwaarden van de Franciscaanse Beweging. Een over Eenvoud, een over Betrokken, vorig jaar over Kwetsbaar en nu over Vredelievend. Het boek Vredelievend zet aan tot denken over vrede en doet dat vanuit de franciscaanse traditie.
lees meer...
Boek: 'Franciscaans leiderschap, compassie als levenshouding'
2016
Op vrijdagmiddag 2 september is het boek Franciscaans leiderschap, compassie als levenshouding gepresenteerd. In het boek interviewen Adriaan Bos en Simonne van Gennip veertien leiders over de rol van compassie in hun leven.
lees meer...
Boek: De Franciscaanse Beweging. Vijftig jaar in het spoor van Franciscus en Clara van Assisi
-
De Franciscaanse Beweging doet verslag van de kleurrijke geschiedenis en levendige spiritualiteit van de ‘FB’ binneneen tijdspanne van een halve eeuw.
lees meer...
Boek: Clara van Assisi, geschriften en oudste bronnen
-
Op 30 januari jl. is de nieuwe vertaling uitgekomen van de geschriften van Clara en de oudste bronnen.
lees meer...
Kennismaken met het nieuwe Claraboek
-
Eind januari kwam het nieuwe Claraboek uit, Clara van Assisi, Geschriften en oudste bronnen, een dik boek vol met nieuwe teksten. Wie daar nader kennis mee wil maken, kan te rade gaan bij de vertalers van het boek of bij de stafleden van het Franciscaans Studiecentrum
lees meer...
Boek: 'Leven met Franciscus. Het goede leven in verhalen', boek van Willem Marie Speelman
-
Leven met Franciscus van Willem Marie Speelman is verschenen in de reeks ‘Leven met…’: toegankelijke, bondige boekjes die de lezer laten kennis maken met de spiritualiteit van grote denkers uit de geschiedenis van religie en filosofie.
lees meer...
Boek: 'Zien zoals God ziet' van Jan Hoeberichts
-
Het boek van Jan Hoeberichts bevat zeven opstellen die de originaliteit van Franciscus opfrissen. In alle opstellen signaleert de auteur een spanningsveld tussen wat Franciscus beoogde en wat hij in Assisi zag: een systeem gebaseerd op bezit, macht en sociaal prestige, een systeem dat de kiemen in zich draagt van verdeeldheid en uitsluiting, van oorlog en geweld.
lees meer...
Boek: 'Betrokken - het hart van de franciscaanse spiritualiteit'
-
Publicatie van de Franciscaanse Beweging: 'Betrokken - Het hart van de franciscaanse spiritualiteit' van Hans Sevenhoven.
lees meer...