Print deze pagina Bookmark and Share

Activiteiten in regio Noord-Oost

Hieronder vind je alle aankomende activiteiten in de door jou geselecteerde regio.

Franciscaanse Pleisterplaats in Glimmen
Eerstvolgende bijeenkomst op zaterdag 5 mei 2018
Kom naar de Franciscaanse Pleisterplaats in Glimmen. We lezen franciscaanse teksten en spreken met elkaar over onze eigen ervaringen naar aanleiding van die teksten.
lees meer...
Wandelen met Franciscus: Burgum
zondag 6 mei 2018
De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Deze keer vanuit Burgum.
lees meer...
Regionale activiteiten
Diverse data

Op diverse plaatsen in Nederland en België vinden bijeenkomsten plaats waarin mensen inspiratie zoeken en vinden in de spiritualiteit van Franciscus en Clara.

lees meer...
Boek: 'Leven met Franciscus. Het goede leven in verhalen', boek van Willem Marie Speelman
-
Leven met Franciscus van Willem Marie Speelman is verschenen in de reeks ‘Leven met…’: toegankelijke, bondige boekjes die de lezer laten kennis maken met de spiritualiteit van grote denkers uit de geschiedenis van religie en filosofie.
lees meer...
Boek: 'Zien zoals God ziet' van Jan Hoeberichts
-
Het boek van Jan Hoeberichts bevat zeven opstellen die de originaliteit van Franciscus opfrissen. In alle opstellen signaleert de auteur een spanningsveld tussen wat Franciscus beoogde en wat hij in Assisi zag: een systeem gebaseerd op bezit, macht en sociaal prestige, een systeem dat de kiemen in zich draagt van verdeeldheid en uitsluiting, van oorlog en geweld.
lees meer...